Informatiepakket
Beschikbare appartementen

Vraag hier uw gratis informatiepakket aanHoe wilt u het informatiepakket ontvangen?:

Hoe bent u bij ons terecht gekomen?:

Ik word graag teruggebeldIn de pers

10 juni 2017

Valuas in Brabant

In het buitengebied van de Brabantse plaats Oirschot bevindt zich aan de Montfortlaan het oude kloostercomplex “Groot Bijstervelt”.

Van 1903 tot 2009 bewoonden de Paters Montfortanen het oude complex. Na vertrek van de laatste pater werd de gemeente Oirschot eigenaar van het geheel. In 2013 presenteerde men het plan om er een grote openbare ruimte van te maken, met tentoonstellingsruimtes en horeca. Dat kwam echter niet van de grond. Daarna werd gekeken of het complex geschikt zou zijn voor de opvang van 600 asielzoekers, maar ook dat bleek niet haalbaar.

Tot tevredenheid van de gemeente en van de omwonenden is nu besloten, dat het oude klooster, de bijgebouwen en het omliggende park een zogenaamd “Levensloopbestendig woon- zorgcomplex” zullen worden. De nieuwe eigenaren Groot Bijstervelt B.V. en VB2 Vastgoed zullen daarvoor de verbouwingen en veranderingen op zich nemen. Valuas Zorggroep b.v. zal de exploitatie van 46 appartementen voor haar rekening nemen. Een 30-tal appartementen is bestemd voor bewoners die psychisch-geriatrische zorg nodig hebben, en er komen mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf in het nieuwe zorghotel.

Valuas zal in Oirschot nauw samenwerken met Samen Aangenaam Ouder Worden, een onderneming die zich onder andere richt op levensloopbestendig wonen. SAOW zal 24 appartementen gaan exploiteren voor vitale 65 plussers. En net als de huidige locaties van Valuas Zorggroep zal ook deze nieuwe locatie pronken in een schitterend park. De bedoeling is dat het park weer in originele staat terug gebracht zal worden, en dan ook open gesteld zal worden voor publiek.

Er zal nog heel wat getimmerd en geverfd moeten worden voordat het geheel bewoonbaar zal zijn. Maar dan heeft Valuas Zorggroep er een prachtig project bij, naast de Boarnsterhim State in Aldeboarn en de Villa Pavia in Zeist.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Open dag 19 maart

Op zaterdag 19 maart houdt Boarnsterhim State in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn een open dag. Van 11:00 tot 16:00 uur staat de koffie voor u klaar en leiden onze medewerkers u graag rond door onze prachtige State om u te vertellen over het wonen (of tijdelijk verblijven) op Boarnsterhim State. Ook zal er een uitgebreid informatiepakket voor u klaarliggen.