Informatiepakket
Beschikbare appartementen

Vraag hier uw gratis informatiepakket aanHoe wilt u het informatiepakket ontvangen?:

Hoe bent u bij ons terecht gekomen?:

Ik word graag teruggebeldIn de pers

10 augustus 2017

Feest op Boarnsterhim State

Zaterdag 17 juni was het feest in Aldeboarn. Er werd gevierd dat vijf jaar geleden Boarnsterhim State officieel geopend werd.

Erik van den Boom, algemeen directeur van de Valuas Zorggroep, memoreerde in zijn toespraak dat het succes te danken is aan het samengaan van meerdere factoren. Zo wees hij eerst op de prachtige locatie: “We zorgen voor een veilige, mooie omgeving, schoon, toegankelijk, fris, opgeruimd, vertrouwd.” Vervolgens besteedde Van den Boom aandacht aan de andere factoren. “Ons personeel, onze zeer gewaardeerde medewerkers, allen tot op het bot gemotiveerd, voortdurend bijgeschoold, en allemaal met het hart op de goede plaats. In de loop van de afgelopen vijf jaren hebben we op organisatorisch gebied een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, die het werk ten goede zijn gekomen. Daarin past ook ons afgewogen vrijwilligersbeleid. We zijn al onze vrijwilligers buitengewoon dankbaar.” En natuurlijk had Van den Boom vele hartelijke woorden voor alle bewoners en hun in grote getale aanwezige familieleden. Die werden vervolgens op de hoogte gebracht van een initiatief van de Werkgroep Dementie. Middels vragenlijsten en gesprekken wil men zogeheten “Levensboeken” van de bewoners samenstellen. Deze boeken kunnen een ondersteunende rol gaan spelen bij de verzorging van de bewoner. Bovendien kunnen de vragenlijsten een basis zijn voor het samenstellen van een persoonlijk Levensboek, met illustraties, en professioneel vorm gegeven. Valuas Zorggroep heeft hiervoor de afdeling “Meritage” ingesteld.

Bij een verjaardag horen cadeaus. De medewerkers van de Boarnsterhim State boden een prachtige, strakke “Boarnsterhim State-vlag” aan. Namens de bewoners en hun familieleden werden een aantal workshops aangeboden met als onderwerp: Dementie en Muziek. De initiatiefneemster (een dochter van een van de bewoners) ligt toe: “CityProms EMBRACE is een Stichting die workshops en programma’s ontwikkelt en uitvoert voor kwetsbare mensen, o.a. voor ouderen in verzorgings- en verpleegtehuizen. Zij bieden onder meer de workshopserie “Muziek en Dementie” aan die in 8 sessies, 8 weken achter elkaar op een middag of ochtend wordt uitgevoerd in de huiskamer van Boarnsterhim State. De workshopserie is bedoeld voor mensen met zowel beginnende als gevorderde dementie en wordt uitgevoerd door 1 workshopleider en 3 professionele musici die speciaal hiervoor zijn opgeleid aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen” www.citypromsembrace.nl.
Tenslotte bood de afdeling Meritage twee fraaie krijttekeningen van kunstenaar Edwin van Wijngaarden aan.

Onder de vertrouwde klanken van de muziek van “Murk & Friends” werd volop genoten van de uitgebreide barbecue, verzorgd door Slagerij Spijkerman uit Akkrum.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Open dag 19 maart

Op zaterdag 19 maart houdt Boarnsterhim State in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn een open dag. Van 11:00 tot 16:00 uur staat de koffie voor u klaar en leiden onze medewerkers u graag rond door onze prachtige State om u te vertellen over het wonen (of tijdelijk verblijven) op Boarnsterhim State. Ook zal er een uitgebreid informatiepakket voor u klaarliggen.