De Locatie

Landelijk wonen

Het stijlvol onder architectuur verbouwde Boarnsterhim State was oorspronkelijk een boerenbedrijf met woonhuis, deel en stallen en ligt net buiten het dorp Aldeboarn op een terrein van ruim 1,1 hectare. De State heeft een grote tuin met hoge bomen, gras en bloemen, een moestuin, een weiland met schapen, verschillende terrassen en uitzicht op de omliggende landerijen.

Boarnsterhim State heeft 15 appartementen, in grootte variërend van 38 m2 tot 70m2. Nagenoeg alle appartementen beschikken over een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een royale badkamer met toilet, douche en wastafel. Om het authentieke karakter van de State te behouden zijn in veel appartementen de oorspronkelijke gebinten nog zichtbaar. Iedere woonunit heeft een aansluiting voor televisie en internet. Meerdere appartementen zijn geschikt voor bewoning door echtparen.

Boarnsterhim State heeft vier kamers ter beschikking voor tijdelijke zorg. Ouderen kunnen hier bijvoorbeeld verblijven na een ziekenhuisopname tot ze voldoende hersteld zijn om weer naar huis te kunnen. Ons deskundige team van verpleegkundigen en verzorgenden kan 24 uurszorg verlenen. Indien mogelijk blijft de eigen huisarts de behandelende arts, anders kan de zorg worden overgenomen door een huisarts uit Akkrum of Grou.


Neem contact met ons op

Omgeving

Boarnsterhim State is centraal gelegen in het hart van Friesland met de steden Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten op minder dan 20 km afstand. Binnen een half uur brengt onze auto bewoners desgewenst naar Leeuwarden voor een middagje winkelen of naar Drachten voor een avondvoorstelling in schouwburg De Lawei.

De State ligt in de gemeente Boarnsterhim net buiten het dorp Aldeboarn. Dit kleine dorp met zijn mooie toren heeft de status van beschermd dorpsgezicht. Aldeboarn is gemakkelijk te bereiken met een van de scootmobielen die in Boarnsterhim State klaar staan.

Op 5 kilometer afstand ligt Akkrum-Nes, een gezellig dorp, gelegen aan het water, met leuke winkels, restaurants, café’s en terrasjes en meerdere interessante bezienswaardigheden, zoals het Coopershuis met zijn mooie regentenkamer en Welgelegen met zijn tuinkoepel uit de 18e eeuw.

Grou, op 10 kilometer van de State, de hoofdplaats van de gemeente Boarnsterhim en bekend van het Skûtsjesilen, heeft een oude dorpskern gelegen op een terp met de status van beschermd dorpsgezicht. Grou is vooral in de zomer een zeer gezellig watersportdorp.

Beetsterzwaag, 17 minuten rijden met de auto, heeft een mooie dorpsstraat vol leuke winkeltjes, restaurants en historische panden zoals het Eijsingahuis, Lyndensteyn en de bakkerij uit 1800. Ook de omliggende bossen, het landgoed Lauswold en de vele ooievaarsnesten in de omgeving zijn een bezoek waard.